Look-Food - producent żywności ekologicznej
Firma Look Food Sp. z o.o. jest dynamicznie rozwijająca się
firmą produkcyjno–handlową. Udziałowcy i współpracownicy firmy to
doświadczona kadra, mająca wieloletnie doświadczenie w produkcji oraz
handlu w branży spożywczej, a w szczególności w sokach, napojach,
olejach oraz produktach ekologicznych.
Specjalizujemy się w temacie „zdrowej żywności”, dlatego w naszej
ofercie mamy produkty zarówno BIO (jesteśmy certyfikowani przez
Ekogwarancję) jak i produkty bezcukrowe.
Dobry rosołek jest dobry na wszystko. Mimo, że u mnie pojawia się stosunkowo rzadko, kojarzony jest z cotygodniowymi niedzielnymi obiadami. Obiadami typowo polskimi i takimi naszymi, ukochanymi, rodzinnymi. Dodaj do niego aromatyczne przyprawy, warzywa z ogródka i ulubione mięso a obiad wyjdzie pierwsza klasa. A smakuje on najlepiej, gdy wyjdzie z kuchni mamy czy babci. Bo serce czuć w przyrządzanych potrawach.
Aby rosół wyszedł smaczny, należy dodać jeden z ważniejszych składników.
Jest nim mieszanka odpowiednio dobranych przypraw, które nadają naszej
zupie charakteru i dobrego smaku. Oczywiście niezbędna jest sól, która
nie musi być naszym wrogiem, o ile tylko sięgniemy po sól himalajską. Sól w kolorze różowym nie tylko uroczo wygląda, ale także jest zdrowsza i ma lepszy wpływ na nasze zdrowie.
Sięgając po mieszankę przyprawy do rosołu, byłam przekonana, że zupa będzie smakowała jak zawsze. Bo w sumie co można jeszcze wyczarować z rosołu, oprócz pomidorówki na drugi dzień? Rosół to rosół. A jednak zaskoczył mnie. Takiego rosołu jeszcze nie jadłam. Bardzo fajnie czuć lubczyk i tymianek. Dodają one charakteru i zioła te sprawiły, że pierwszy raz w życiu poznałam taki inny smak zupy rosołowej. Doskonała kompozycja naturalnych przypraw doda smaku potrawie, wzmocni organizm oraz poprawi trawienie.
Najważniejsze zalety SOLI HIMALAJSKIEJ RÓŻOWEJ:
- Porcja różowej soli himalajskiej zawiera mniej sodu od tradycyjnej soli.
- Różowa sól himalajska jest świetnym źródłem minerałów.
- Możesz ją dodać do oczyszczającej kąpieli.
- Możesz jej używać, jako środka zobojętniającego kwas.
- Różowa sól himalajska wzmacnia kości i zęby.
- Sól ta oczyszcza powietrze.
- Różowa sól himalajska pomaga oczyścić zatoki.
- Różowa sól himalajska ma lepszy wpływ na ciśnienie krwi niż sól tradycyjna.
- Sól ta pomoże ci lepiej spać.
- Różowa sól himalajska pozytywnie wpływa na trawienie.
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Jeśli ma być taki "jak u Babci", musi być przygotowany z kury wiejskiej, kupionej na targu, lub otrzymanej w prezencie od rodziny ze wsi. Drób pochodzący z fermy zupełnie się do niego nie nadaje. Podstawową zasadą gotowanie rosołu jest to, by mięso zawsze wkładać do zimnej wody i gotować na małym ogniu. Jeśli się tego nie uczyni i mięso zostanie włożone do wrzątku, jego białko się szybko zetnie i nie odda ono całego smaku wywarowi.
Najpyszniejszy rosół jest oczywiście z makaronem domowym, można go również podawać z kluskami francuskimi, zapiekaną kaszą manną, lub po prostu z ziemniakami.
W rosole smakują wybornie kołduny lub pulpety. źródło
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Zapraszam na Facebook Look Food, gdzie znajdziecie wiele przepisów z użyciem zdrowej, ekologicznej żywności.
Zastanawialiśmy się ostatnio nad kupieniem tej przyprawy do rosołu - Pan Mysz uwielbia... Odłożyliśmy ją i chyba jednak do niej wrócimy.
OdpowiedzUsuńPS Zapraszamy na nasz blog, gdzie czeka kod rabatowy 44% na dowolną fotoksiążkę Printu :)
Smak zupy z tą przyprawa jest zupełnie inny niż ten, który zawsze jem ;) myślę, że warto spróbować. A widziałam u Ciebie tą promocje :) świetny prezent by był dla chrześniaka. Może się skuszę na nią :)
UsuńAle narobiłaś mi smaka na rosołek ♥
OdpowiedzUsuńA do niedzieli niedaleko :P nigdy nie przepadałam za zupami ale coraz bardziej się do nich przekonuje ;)
UsuńSiedzę w pracy i tak myślę o ciepłym posiłku, a tu rosołek :D Mniam :)
OdpowiedzUsuńPublikuję o nieodpowiednich porach :P teraz też w pracy jestem, mam chwilę wolnego i też bym wszamała coś na ciepło :P
UsuńSól himalajską używam, ale rosołu nie jadam w ogóle ;)
OdpowiedzUsuńNie lubisz czy z innych powodów nie jesz? ;)
UsuńJestem wielką fanką soli himalajskiej i używam jej od kilku lat. A rosół to moja ulubiona zupa :)
OdpowiedzUsuńTo ja jestem w tyle z tą solą bo dopiero niedawno ją poznałam :P U mnie królują zupy mleczne ale do nich dużo soli nie trzeba ;)
Usuńlubie rosołek
OdpowiedzUsuń