czwartek, 6 kwietnia 2017

Look Food » Przyprawa do rosołu » Sól himalajska


Look-Food - producent żywności ekologicznej

Firma Look Food Sp. z o.o. jest dynamicznie rozwijająca się firmą produkcyjno–handlową. Udziałowcy i współpracownicy firmy to doświadczona kadra, mająca wieloletnie doświadczenie w produkcji oraz handlu w branży spożywczej, a w szczególności w sokach, napojach, olejach oraz produktach ekologicznych.
Specjalizujemy się w temacie „zdrowej żywności”, dlatego w naszej ofercie mamy produkty zarówno BIO (jesteśmy certyfikowani przez Ekogwarancję) jak i produkty bezcukrowe.


Dobry rosołek jest dobry na wszystko. Mimo, że u mnie pojawia się stosunkowo rzadko, kojarzony jest z cotygodniowymi niedzielnymi obiadami. Obiadami typowo polskimi i takimi naszymi, ukochanymi, rodzinnymi. Dodaj do niego aromatyczne przyprawy, warzywa z ogródka i ulubione mięso a obiad wyjdzie pierwsza klasa. A smakuje on najlepiej, gdy wyjdzie z kuchni mamy czy babci. Bo serce czuć w przyrządzanych potrawach.


Aby rosół wyszedł smaczny, należy dodać jeden z ważniejszych składników. Jest nim mieszanka odpowiednio dobranych przypraw, które nadają naszej zupie charakteru i dobrego smaku. Oczywiście niezbędna jest sól, która nie musi być naszym wrogiem, o ile tylko sięgniemy po sól himalajską. Sól w kolorze różowym nie tylko uroczo wygląda, ale także jest zdrowsza i ma lepszy wpływ na nasze zdrowie.



Sięgając po mieszankę przyprawy do rosołu, byłam przekonana, że zupa będzie smakowała jak zawsze. Bo w sumie co można jeszcze wyczarować z rosołu, oprócz pomidorówki na drugi dzień? Rosół to rosół. A jednak zaskoczył mnie. Takiego rosołu jeszcze nie jadłam. Bardzo fajnie czuć lubczyk i tymianek. Dodają one charakteru i zioła te sprawiły, że pierwszy raz w życiu poznałam taki inny smak zupy rosołowej. Doskonała kompozycja naturalnych przypraw doda smaku potrawie, wzmocni organizm oraz poprawi trawienie.


Najważniejsze zalety SOLI HIMALAJSKIEJ RÓŻOWEJ:

  1. Porcja różowej soli himalajskiej zawiera mniej sodu od tradycyjnej soli.
  2. Różowa sól himalajska jest świetnym źródłem minerałów.
  3. Możesz ją dodać do oczyszczającej kąpieli.
  4. Możesz jej używać, jako środka zobojętniającego kwas.
  5. Różowa sól himalajska wzmacnia kości i zęby.
  6. Sól ta oczyszcza powietrze.
  7. Różowa sól himalajska pomaga oczyścić zatoki.
  8. Różowa sól himalajska ma lepszy wpływ na ciśnienie krwi niż sól tradycyjna.
  9. Sól ta pomoże ci lepiej spać.
  10. Różowa sól himalajska pozytywnie wpływa na trawienie.
     
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/

Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/

Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo

Jeśli ma być taki "jak u Babci", musi być przygotowany z kury wiejskiej, kupionej na targu, lub otrzymanej w prezencie od rodziny ze wsi. Drób pochodzący z fermy zupełnie się do niego nie nadaje. Podstawową zasadą gotowanie rosołu jest to, by mięso zawsze wkładać do zimnej wody i gotować na małym ogniu. Jeśli się tego nie uczyni i mięso zostanie włożone do wrzątku, jego białko się szybko zetnie i nie odda ono całego smaku wywarowi.
Najpyszniejszy rosół jest oczywiście z makaronem domowym, można go również podawać z kluskami francuskimi, zapiekaną kaszą manną, lub po prostu z ziemniakami.
W rosole smakują wybornie kołduny lub pulpety. źródło
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/

Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/

Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo
Artykuł skopiowany ze strony http://calkiemzdrowo.pl/

Rosół – najzdrowsza zupa świata | Całkiem zdrowo

Zapraszam na Facebook Look Food, gdzie znajdziecie wiele przepisów z użyciem zdrowej, ekologicznej żywności.

http://www.look-food.pl/

11 komentarzy:

  1. Zastanawialiśmy się ostatnio nad kupieniem tej przyprawy do rosołu - Pan Mysz uwielbia... Odłożyliśmy ją i chyba jednak do niej wrócimy.
    PS Zapraszamy na nasz blog, gdzie czeka kod rabatowy 44% na dowolną fotoksiążkę Printu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smak zupy z tą przyprawa jest zupełnie inny niż ten, który zawsze jem ;) myślę, że warto spróbować. A widziałam u Ciebie tą promocje :) świetny prezent by był dla chrześniaka. Może się skuszę na nią :)

      Usuń
  2. Ale narobiłaś mi smaka na rosołek ♥

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A do niedzieli niedaleko :P nigdy nie przepadałam za zupami ale coraz bardziej się do nich przekonuje ;)

      Usuń
  3. Siedzę w pracy i tak myślę o ciepłym posiłku, a tu rosołek :D Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Publikuję o nieodpowiednich porach :P teraz też w pracy jestem, mam chwilę wolnego i też bym wszamała coś na ciepło :P

      Usuń
  4. Sól himalajską używam, ale rosołu nie jadam w ogóle ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem wielką fanką soli himalajskiej i używam jej od kilku lat. A rosół to moja ulubiona zupa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja jestem w tyle z tą solą bo dopiero niedawno ją poznałam :P U mnie królują zupy mleczne ale do nich dużo soli nie trzeba ;)

      Usuń

W związku z ustawą RODO o ochronie danych osobowych, informuję, że na stronie "Acne skin" używane są pliki cookie Google i podobne technologie do ulepszania i dostosowywania treści, analizy ruchu, dostarczania reklam oraz ochrony przed spamem, złośliwym oprogramowaniem i nieuprawnionym dostępem. Komentując przyjmujesz to do wiadomości i wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych i informacji zawartych w plikach cookies.

Zostawiając komentarz wyrażasz zgodę na gromadzenie danych osobowych zawartych w komentarzu takich jak np. nick, imię i nazwisko, adres e-mail. Dane te nie będą wykorzystywane przez Administratora Bloga.

Dziękuję za każdy komentarz ❀